Trouwambtenaar Kim Noord 

Trouwambtenaar is een vak. 

De juiste trouwambtenaar huren is van groot belang voor het slagen van jullie ceremonie. Als trouwambtenaar is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle regelgeving die er is voor een Huwelijk in Nederland. Hij of zij is verantwoordelijk voor een goed verloop van het voltrekken van jullie huwelijk of trouwceremonie. De verantwoording is zelfs zo groot dat een trouwambtenaar persoonlijk kan worden gesanctioneerd door instanties. Daarom is het voor iedereen super belangrijk dat je met vak mensen te maken hebt tijdens jullie huwelijk die weten wat ze doen. Gelukkig is het mij nog nooit overkomen maar we moeten waakzaam blijven en zeker in deze tijd van de Covid 19. Kies dus altijd voor een trouwambtenaar die benoemt en beëdigd is binnen een gemeente. Voor trouwceremonies maakt dat niet zoveel uit. Dat gebeurt onofficieel en niet volgens de wet maar toch iemand met verstand van zaken is belangrijk. De juiste trouwambtenaar huren is dus van groot belang voor het slagen van jullie ceremonie.


Iemand huwen in Nederland of daar buiten is maatwerk. Wat moet of mag er verteld worden tijdens de speech en welke elementen moeten erin. Waar het vooral omgaat is wat jullie willen. Het ja woord en het tekenen van de akten zijn formele zaken maar alles daar tussen in dat kunnen jullie zelf bepalen. Wat wordt er verteld in de speech? Alleen wat jullie willen en niet anders. Soms moet een huwelijk ingetogen zijn om dat daar de omstandigheden dan naar zijn maar over het algemeen word er flink gelachen. Ik hou wel van humor dus ik hoop dat als het kan ik daar wat van mag inbrengen. Altijd wel netjes en gepast uiteraard. De speeches die ik schrijf zijn persoonlijk en betrokken. ik besteed hier veel tijd en zorg aan. Het is jullie dag en daar doe ik alles aan. Jullie wensen zijn voor mij het allerbelangrijkste.


Waar moeten jullie aan denken bij de voorbereiding?

Wie worden jullie getuigen? Minimaal zijn dat er 2 en maximaal 4. Onder bepaalde omstandigheden 6 maar dat zijn uitzonderingen.

Wie brengt de ringen? Hebben jullie een kind(eren) betrek ze erbij als dit kan. Uiteraard kan dat ook iemand anders zijn.

Hebben jullie een fotograaf? Dan is het misschien wenselijk dat niet iedereen met zijn mobieltje foto's gaat maken of filmen. Je ziet namelijk de gezichten niet meer op de foto's van de fotograaf.

Gaat iemand de bruid of bruidegom weg geven of komen jullie samen binnen.

Denk ook vaak aan wat muziek op een stick of CD. De meeste locaties beschikken over geluidsapparatuur en kunnen jullie zo je favoriete muziek afspelen bij binnenkomst, het tekenen van de akten en als jullie weer de trouwlocatie gaan verlaten. Het geeft vaak dat stukje extra sfeer dus vergeet dit niet. Vergeet ook niet deze stick of CD een paar dagen van te voren te testen waar jullie gaan trouwen. Dit zijn even een paar tips die ik jullie vast wil meegeven. Ik heb er nog veel meer dus neem contact met mij op. Kijk verder op mijn Contactpagina.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info